FELSEFE BÖLÜMLERİNDEN DÖRT ÖNEMLİ ÜNİVERSİTEYE TEKNİK GEZİ

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Felsefe Bölümü ile İslami İlimler Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü, İstanbul’a teknik gezi düzenledi.

Gezi kapsamında Boğaziçi Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi ziyaret edilerek; Felsefe ve Türk-İslâm Felsefesi derslerine katılım sağlandı.

Geziye, İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Felsefe Bölümü ile İslami İlimler Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Bülent Sönmez, Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Özdemir, Dr. Öğr. Üyesi Hasan Ocak ve Dr. Öğr. Üyesi Zuhal Ağılkaya Şahin’in yanı sıra, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Felsefe Bölümü, İslami İlimler Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünden 48 öğrenci katıldı.

İstanbul’daki dört önemli üniversitenin önemli akademisyenlerinden, Prof. Dr. Hasan Bülent Gözkân, Prof. Dr. Kaan H. Ökten, Prof. Dr. Tahsin Görgün, Doç. Dr. Atakan Altınörs, Dr. Öğretim Görevlisi Aliş Sağıroğlu ile İhsan Hayri Batur’dan Felsefeye Giriş, Türk-İslâm Felsefesi, Modern Türk Düşünce Tarihi, Felsefenin Türkiye’de Geleceği ve Dünya Tarihi gibi dersleri takip eden öğrenciler;  İKÇÜ’lü akademisyenlerin refakatinde İstanbul’un tarihi mekânlarını da gezme fırsatı buldu.

İKÇÜ’lü akademisyenler ve öğrenciler, başta İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi eski Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Tokaç, İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse olmak üzere; gezi öncesinde ve icrasında her aşamada katkısı bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne,  Genel Sekreter Vekili Nurettin Memur’a, SKS Daire Başkanı Akif Savaş ve Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Sekreteri Cem Katırcı’ya teşekkürlerini iletti.

İKÇÜ'DEN İlgili Resimler