İKÇÜ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ TARAFINDAN YENİ BİR BALIK TÜRÜ KEŞFEDİLDİ

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesinde görev yapan bilim insanları Akdeniz ve Avrupa kıtasının en küçük balığı ve en küçük omurgalı canlısı olan ‘nano balığın’ keşfini gerçekleştirdi. Ayrıca Akdeniz’in dünya denizleri içerisinde en çok araştırma yapılan deniz olmasına karşın, yeni bir balık türünün keşfedilmiş olması bilim camiası tarafından heyecanla karşılandı.

Araştırma ekibinin lideri Prof. Dr. Semih Engin keşifle ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

Engin; “Ülkemizin Akdeniz kıyılarında yaşadığı belirlenen bu balığın en büyük boyunun 16.9 mm olması nedeniyle, bilimsel isimlendirilmesi en küçük balık anlamında Pomatoschistus nanus olarak yapılmıştır. Ayrıca bu keşfin gerçekleştirilmesinde en yeni dalış teknolojisi olan kapalı devre (eCCR) dalış sisteminin kullanılması Akdeniz ülkeleri arasında da bir ilk olmuştur. Nano balık Türkiye denizlerinden elde edilmiş diğer deniz canlılarıyla birlikte İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Deniz Canlıları Koleksiyon merkezinde tüm halkımıza açık olarak sergilenmektedir.” dedi.

AKADEMİK ETKİNLİK İLE İLGİLİ RESİMLER